چگونه با کارجویان مصاحبه بهتری داشته باشیم؟

هر زمانی که حرف از مصاحبه های کاری میشود، بیشتر افراد خاطرات بدی از بعضی شرکت ها دارند. نمی توان منکر این قضیه شد که، مصاحبه های کاری یکی از سخت ترین کارها برای کارفرما و کارجو است. در این مطلب سعی می کنیم چند نکته رو برای داشتن یک مصاحبه دلپذیر یادآوری کنیم.
انتخاب زمان مناسب
برای وقت و زمان کارجویان احترام بگذارید. از طریق تقویم گوگل میتوانید یک برنامه از زمان هایی که برای مصاحبه در نظر گرفته اید را برای کارجویان بفرستید تا بهترین ترین زمان را متناسب با برنامه خودشان انتخاب کنند. این کار یک حس خوب و مثبت نسبت به شرکت شما برای کارجویان پدید می آورد.
خودتان را معرفی کنید
به جای اینکه ابتدا از کارجو بخواهید خودش را معرفی کند، بهتر است در مرحله اول خودتان را معرفی کنید و از نقش و مسئولیت خودتان در شرکت صحبت کنید. توضیح دهید که چرا از کار کردن برای این شرکت لذت میبرید.
پس از این گفت و گو کارجویان حس بهتری نسبت به خودشان و آینده شغلی خود در این شرکت خواهند داشت.

صداقت
اگر تازه در زمینه استخدام فعالیت می کنید، اعلام کنید! به عبارتی یک سوزن به خودتان بزنید سپس یک جوالدوز به دیگران. هنگامی که اول از خودتان شروع می کنید، کارجو هم احساس راحتی بیشتری می کند. وقتی برای کارجو محیط امن و دوستانه ای را فراهم کنیم، آن ها راحت تر می توانند از توانایی های خود صحبت کنند و دلایل خود را برای انتخاب این شرکت بیان کنند.
گشت و گذار در شرکت
پیشنهاد می کنیم که یک تور در بخش های مختلف شرکت همراه با کارجو داشته باشید. معرفی بخش های مختلف شرکت باعث میشود که نیرو خودش رو در شرکت تصور کند. زمانی که به دفتر برای مصاحبه برمیگردید هر دوی شما میدانید درباره چه می خواهید صحبت کنید.
روند مصاحبه
یک راه برای شروع مصاحبه این است که توضیح دهید چطور این فرد را انتخاب کرده اید. این می تواند به بسیاری از سوالات کارجو پاسخ بدهد. توضیح دهید که چرا رزومه های دیگر رو رد کرده اید و این فرد چه برتری نسبت به بقیه داشته است و چه چیزهایی رو از او انتظار دارید.

خلاقیت در سوالات
هر کسی که تا حالا یک بار هم مصاحبه کرده باشد حتما این جمله کلیشه ای ” لطفا خودتون رو معرفی کنید.” را در شروع مصاحبه ها شنیده است. ولی برای اینکه مصاحبه جالب و بهتری داشته باشید می توانید سوالات هوشمندانه تری بپرسید. سوالی مثل اینکه در مسیر شغلی که طی کردید چه چالش هایی داشتید و چه کمکی به شما برای طی کردن مسیر شغلی مورد علاقتون کرده” ؟
یادداشت برداری
یادداشت برداری نکات در زمان مصاحبه مزیت های بسیاری دارد. یکی از آنها این است که اطلاعات از یادتان نمی رود. اگر نکات منحصربه فردی در کارجو یافتید، حتما یادداشت کنید تا در ارزیابی نهایی بهتر تصمیم بگیرید. همانطور که میدانید کمرنگ ترین نوشته ها از قوی ترین ذهن ها ماندگار ترند. نگران سکوت ایجاد شده در زمان یادداشت برداری در زمان مصاحبه ها نباشید. می توانید از این زمان سکوت برای ارزیابی رفتار کارجو هم استفاده کنید. آیا کارجو دچار اضطراب می شود و سوالات را با دستپاچگی پاسخ می دهد؟ آیا جواب های کوتاه می دهد و بیشتر میل به سکوت دارد؟ آیا کاملا راحت و با اعتماد به نفس است؟ آیا مشتاقانه منتظر سوالات بعدی است و همراه با اعتماد به نفس به سوالات پاسخ میدهد؟
زبان بدن
به زبان بدن افراد توجه کنید. اگر با مفاهیم رفتارشناسی و شخصیت شناسی آشنا باشید به راحتی می توانید ارتباط بهتری با افراد بگیرید. ما در کریت آکادمی دوره های رفتار شناسی و شخصیت شناسی ( DISC و MBTI ) را برگزار می کنیم. با گذراندن این دوره ها تمامی تیپ های شخصیتی بررسی میشود. تسلط بر تایپ های شخصیتی باعث بالا بردن کیفیت ارتباطات با افراد متفاوت است.

برای شما به عنوان مصاحبه کننده برقراری ارتباط صحیح بسیار مهم است. بهتر است که مصاحبه در محیطی آرام و بدون تنش انجام شود. شما با رعایت این نکات -حتی اگر مصاحبه منجر به استخدام نشود- مصاحبه به یادماندنی را با کارجو خواهید داشت.
شما چه تجربه ای از مصاحبه ها داشته اید؟ چه رفتاری از کارفرما در مصاحبه شما را اذیت کرد؟ کارفرمای شما چه نکاتی را برای راحتی شما رعایت کرد؟ شما به عنوان کارجو چه نکات دیگری را به این مطلب اضافه میکنید؟
ما در بخش دیدگاه، مشتاقانه منتظر نظرات و تجربیات شما عزیزان هستیم.
برچسب:رفتارشناسی, زبان بدن, شخصیت شناسی, کارجو, کارجویی, مصاحبه
4 نظر
I consider, that you are mistaken. Let’s discuss it.
You commit an error. I can defend the position.
Good day! I just wish to give you a huge thumbs up for your excellent information you have got here on this post. I am coming back to your blog for more soon. נערות ליווי באשדוד